18.03.2009. / 14:20

Autor: Nacionalova redakcija

Srpski špijuni provjeravaju povezanost političara i Ratka Mladića

Šef sprske obavještajne agencije Saša Vukadinović izjavio je da je uhićenje Mladića i Hadžića prioritet

Saša Vukadinović; foto: DanasSaša Vukadinović; foto: DanasSrpska sigurnosno-informativna agencija (BIA) istražuje veze između političkih stranaka i organiziranog kriminala s haaškim optuženicima u bijegu, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, rekao je Saša Vukadinović, direktor BIA-e za beogradski list Blic.

Operativna akcija kojom se to istražuje je u tijeku, ali Vukadinović je rekao da ne može govoriti o pojedinostima istrage dok ona ne bude završena. Napomenuo je kako je uhićenje Mladića i Hadžića prioritet BIA-e.

Također je rekao da agenti BIA-e nisu fizički prisutni na teritoriju Kosova i Metohije, što agenciji otežava prikupljanje podataka, te da do informacija s tog područja uglavnom dolaze suradnjom s partnerskim službama. Prema Vukadinoviću, sigurnosna situacija u Srbiji je stabilna, ali separatističke težnje Albanaca na Kosovu narušavaju tu stabilnost. Posebno su izražene visoke tenzije na području Kosovske Mitrovice. Vukadinović je ocijenio kako bi neuspjeh Prištine da pod svoj nadzor stavi taj, sjeverni dio Kosova, u budućnosti mogao dovesti do akcija širih razmjera uz sudjelovanje terorističkih i parapolicijskih skupina. (M.B.)

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika