18.03.2009. / 17:01

Autor: Anamarija Kronast

Halidu Bešliću raste tlak, prijeti mu sepsa, traje borba za pjevačev život

Pjevač koji je prije devet dana doživio tešku prometnu nesreću u jako je lošem stanju, no liječnici još ne gube nadu. Ipak, sigurni su da će imati trajnih posljedica

Halidu Bešliću prijeti sepsaHalidu Bešliću prijeti sepsaZdravstveno stanje Halida Bešlića iz sata u sat je, nažalost, sve gore. Naime zbog posljedica teške prometne nesreće od prije devet dana pjevač je u umjetno izazvanoj komi i liječnički tim se nada da bi ga danas mogli probuditi. Dosad je svaki put bio prenemiran pa su se bojali da se ne ozljedi. Život mu je, tvrde u bolnici, još uvijek neposredno ugrožen.

Ipak, postupno ga skidaju s respiratora pa zasad već 50 posto diše samostalno, no pojavili su se drugi problemi. Pjevač je dosad već prebolio tuberkulozu i dvije upale pluća, a treću je dobio u bolnici pa se liječnici boje da se dobije sepsu. Dakako, dobiva terapiju antibiotika i nadaju se da dio toga ipak neće doći. Drugi veliki problem je visoki tlak Halida Bešlića koji nikako ne uspjevaju sniziti.

Generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Faris Gavrankapetanović portalu 24 sata je rekao: -Zasad je relativno stabilan i mi smo optimistični što se tiče njegova oporavka. Zbog ozljede jezika, kostiju lica, nosa i oka imat će trajne posljedice. Kako nije bio vezan, lupio je prsnim košem o volan pa se umalo ugušio svojom krvlju. Ta mu je krv djelomično ušla u pluća pa smo ga morali staviti na respirator -kazao je za pjevača koji na desno oko zasad samo razaznaje svjetlost. Problem je opće stanje organizma koje nije baš najbolje jer Halid nije pazio na prehranu, a godinama je pušio i po pet kutija cigareta.

Vezane vijesti

Danijela Martinović: U životu ništa ne bih mijenjala

Danijela Martinović: U životu ništa ne bih mijenjala

Splitska pjevačica Danijela Martinović ovo ljeto provodi radno budući da snima novi album, no bez obzira na sve, uvijek pronađe vremena da se malo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika