19.03.2009. / 11:19

Autor: Hina

Slučaj Fritzl: Maratonsko suđenje privedeno kraju, presuda već danas

Optužba je u svojoj završnoj riječi na sudu u Sankt Poeltenu za Fritzla zatražila doživotnu, a obrana smanjenu zatvorsku kaznu

Foto: ReutersFoto: ReutersPorota na suđenju austrijskom monstrumu Josephu Fritzlu, optuženom za držanje u ropstvu i silovanje vlastite kćeri te ubojstvo njihova zajedničkog djeteta, povukla se u četvrtak na vijećanje, nakon što su prethodno optužba i obrana iznijele svoje završne riječi.

Optužba je u svojoj završnoj riječi na sudu u Sankt Poeltenu za Fritzla zatražila doživotnu, a obrana smanjenu zatvorsku kaznu. Porota se zatim povukla na vijećanje, ali se očekuje da će kaznu izreći relativno brzo, svakako tijekom današnjeg dana.

Fritzl je u srijedu neočekivano promijenio svoje očitovanje i priznao krivnju po svim točkama optužnice. Suočen je s mogućom doživotnom zatvorskom kaznom.

Sudska psihijatrijska vještakinja rekla je jučer da Fritzl boluje od vrlo ozbiljnog poremećaja ličnosti i da bi za društvo bio opasan čak i u starosti bude li oslobođen, te je preporučila da zatvorsku kaznu služi u ustanovi za psihički poremećene zločince do kraja života. Svoju kćer Elisabeth silovao je 24 godine držeći je zatočenu u podrumu. Iz te incestuozne veze rođeno je sedmero djece, a jedno je dijete umrlo kao novorođenče zbog uskraćene liječničke pomoći.

Vezane vijesti

Američki Jozef Fritzl: Ocu sude jer je godiama silovao i zlostavljao kćeri

Američki Jozef Fritzl: Ocu sude jer je godiama silovao i zlostavljao kćeri

U Patersonu u američkoj saveznoj državi New Jersey započinje suđenje ocu monstrumu koji je više od deset godina silovao svoje kćere, a koje su mu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika