03.06.2009. / 17:08

Autor: Hina

Austrijski monstrum Josef Fritzl prevezen u zatvor gdje će služiti kaznu

Suci su se pri izboru te kaznionice, najveće u Austriji, sa 805 mjesta, vodili činjenicom da ona ima bolnički odjel, "što bi moglo biti važno s obzirom na visoku dob" zatočenika, rekao je upravitelj kaznionice Karl Drexler

Jozef FritzlJozef FritzlAustrijanac Josef Fritzl koji je sredinom ožujka osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog toga što je svoju kćer 24 godine držao zatočenu u podrumu i spolno je zlostavljao, prevezen je u srijedu u zatvor pokraj Beča u kojemu će služiti kaznu, objavila je pravosudna uprava.

Fritzl (74) je prevezen u zatvor Stein u mjestu Krems-an-der-Donau, 50 km zapadno od Beča, gdje će služiti kaznu, po istom izvoru.

Suci su se pri izboru te kaznionice, najveće u Austriji, sa 805 mjesta, vodili činjenicom da ona ima bolnički odjel, "što bi moglo biti važno s obzirom na visoku dob" zatočenika, rekao je upravitelj kaznionice Karl Drexler.

Usto, organizacija tog zatvora najbolje odgovara zaštiti incestuoznog oca od možebitnih napada drugih zatočenika, dodao je.

Fritzl će boraviti u odjelu s još 44 zatvorenika, s ćelijama za jednu i za dvije osobe, namijenjenom zločincima koji su ocijenjeni kao devijantni, ali su odgovorni za svoje postupke.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika