21.03.2009. / 12:16

Autor: Martina Čizmić

Pirnat: Hrvatska je trenutno u boljem položaju od Slovenije

"Unatoč Ahtisaarijevim diplomatskim sposobnostima, jednostavno ne vidim srednji put, jer obje države apsolutno ustraju u svojim zahtjevima", ističe Pirnat

Rajko PirnatRajko PirnatDekan pravnog fakulteta u Ljubljani, Rajko Pirnat istaknuo je u razgovoru za Finance da će se pritisak na Sloveniju samo još više povećavati, što će na kraju dovesti do deblokade Hrvatske.

"Do medijacije između Slovenije i Hrvatske vjerojatno neće ni doći", smatra dekan Pirant. Dodaje kako ona vjerojatno ne bi mogla dati prijedlog koji bi bio prihvatljiv objema stranama.

"Unatoč Ahtisaarijevim diplomatskim sposobnostima, jednostavno ne vidim srednji put, jer obje države apsolutno ustraju u svojim zahtjevima", ističe Pirnat.

Također, smatra i da je Slovenija premalo razmislila o svojim strateškim ciljevima i daljnjim koracima.

"Zato smo posegnuli za najsnažnijim adutom - blokadom, iako smo imali i druge mogućnosti. Slovenija je svoja stajališta mogla zaoštravati postupno, izricati rezervacije glede nekih dokumenata i riječi, a ne se odmah odlučiti za blokadu", upozorava Pirnat i dodaje kako je upravo zbog toga Hrvatska sada u boljem položaju.

"U ovom trenutku nema krajnjeg rješenja graničnog pitanja. Zato bi si Slovenija morala postaviti cilj, da pomoću različitih djelomičnih sporazuma i aranžmana riješi postojeće probleme", savjetuje dekan Pirnat.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika