22.03.2009. / 10:22

Autor: Hina

Slovaci će u drugom krugu birati između aktualnog predsjednika i bivše ministrice socijalne skrbi

Nagađa se da bi Radičova, ministrica socijalne skrbi u bivšoj vladi Mikulaša Dzurinde, mogla u drugome krugu dobiti glasove ostalih predsjedničkih kandidata

Iveta Radičova promatra svog glavnog protivnika Ivana GašparovičaIveta Radičova promatra svog glavnog protivnika Ivana GašparovičaNitko od kandidata na slovačkim predsjedničkim izborima nije osvojio apsolutnu većinu glasova u prvom krugu u subotu pa će se za dva tjedna u drugome suočiti kandidat vladajućeg lijevog centra Ivan Gašparovič i kandidatkinja oporbe Iveta Radičova, javila je u nedjelju slovačka agencija TASR.

Aktualni predsjednik države Gašparovič (67), koji želi drugi mandat, osvojio je 46,7 posto glasova, a njegova glavna protukandidatkinja, demokršćanka Iveta Radičova (52) 38 posto glasova. Razlika između njih dvoje manja je nego što su najavljivale ankete.

Na izborima je sudjelovalo sedmero kandidata, a ostalih petero osvojilo je između pet i jedan posto glasova. Odaziv je bio slab, 43.6 posto.

Iako je Gašparovič favorit u drugome krugu, jer se u mnogome oslanja na popularnost premijera Roberta Fica i njegove stranke Smer, nagađa se da bi Radičova, ministrica socijalne skrbi u bivšoj vladi Mikulaša Dzurinde, mogla u drugome krugu dobiti glasove ostalih predsjedničkih kandidata.

Vezane vijesti

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija kao jedina ekipa s maksimalnim brojem bodova iz kvalifikacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika