24.03.2009. / 07:27

Autor: Hina

Berlusconiji unatoč padu prihoda od 90 posto i dalje najbogatiji Talijan

Ranije ovoga mjeseca časopis Forbes procijenio je bogatstvo Berlusconija i njegove obitelji na 6,5 miljardi, po čemu je on drugi najbogatiji Talijan, odnosno 70. po bogatstvu u svijetu

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiIako je za 2007. prijavio prihod za 90 posto manji nego prethodne godine talijanski premijer Silvio Berlusconi još je uvijek uvjerljivo najbogatiji talijanski dužnosnik, pokazali su podaci objavljeni u ponedjeljak.

Berlusconijev oporeziv prihod dostigao je 14,5 milijuna eura dok je 2006. godine prijavio 139 milijuna eura. Ministar gospodarstva Giulio Tremonti drugi je na listi najbogatijih parlamentaraca a prijavio je 4,5 milijuna eura prihoda.

Sredstva koja je Berlusconi naveo za 2007. uključuju dionice u tvrtki Fininvest u posjedu njegove obitelji koja nadzire televizijsko carstvo Mediaset koje obuhvaća tri najveća privatna televizijska kanala. Talijanski premijer ima i posjed u Antigui na Karibima, tri jahte a naveden je i luksuzni Mercedes.

Ranije ovoga mjeseca časopis Forbes procijenio je bogatstvo Berlusconija i njegove obitelji na 6,5 miljardi, po čemu je on drugi najbogatiji Talijan, odnosno 70. po bogatstvu u svijetu.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika