24.03.2009. / 07:40

Autor: Hina

Putin: Ukrajinski plan za plin je neprofesionalan

"Meni izgleda da je dokument o kojem govorimo, u najmanju ruku, slabo promišljen i neprofesionalan jer je raspravljati o takvim pitanjima bez osnovnog proizvođača jednostavno neozbiljno", rekao je Putin

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin zaprijetio je preispitivanjem veza s Europskom unijom u opskrbi plinom ukoliko će se zanemariti ruske interesi a plan koji je Kijev iznio u ponedjeljak nazvao je "slabo promišljenim i neprofesionalnim".

Ukrajina je na konferenciji, koju je Kijev organizirao za potencijalne strane investitore, predstavila masterplan ulaganja milijardi eura za povećanje kapaciteta njenog sustava plinovoda iz sovjetskog razdoblja kojime se ruski plin dostavlja Europi.

"Meni izgleda da je dokument o kojem govorimo, u najmanju ruku, slabo promišljen i neprofesionalan jer je raspravljati o takvim pitanjima bez osnovnog proizvođača jednostavno neozbiljno", rekao je Putin u Sočiju. "Ako se interesi Rusije zanemare onda ćemo morati preispitati načela odnosa s našim partnerima", rekao je. "Besmisleno je odlučivati o pitanju povećanja opskrbe našim plinom bez nas".

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika