26.03.2009. / 14:03

Autor: Hina

Danski parlament dao blagoslov za gradnju mosta do Njemačke

Projekt bi trebao stajati 33 milijarde danskih kruna (otprilike isto toliko hrvatskih kuna), a većinu troškova platit će danska vlada iako se očekuje i njemačko sudjelovanje u financiranju

Most bi trebao povezivati danski otok Lolland i njemački FehmarnMost bi trebao povezivati danski otok Lolland i njemački FehmarnDanski parlament je u četvrtak odobrio gradnju 19 kilometara dugog mosta koji će preko Baltičkoga mora spojiti danski otok Lolland i njemački Fehmarn.

Odluka parlamenta bila je gotovo jednoglasna, a danski ministar prijevoza Lars Barfoed nazvao ju je povijesnom.

Gradnja mosta trebala bi početi 2012., a cestovni i željeznički promet njime bi trebao poteći 2018. godine. Most će omogućiti izravnu cestovnu vezu između Kopenhagena i Hamburga, te dalje južne Europe.

Projekt bi trebao stajati 33 milijarde danskih kruna (otprilike isto toliko hrvatskih kuna), a većinu troškova platit će danska vlada iako se očekuje i njemačko sudjelovanje u financiranju.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika