26.03.2009. / 22:40

Autor: Nacionalova redakcija

U Keniji uhićen muškarac, samo hrvatski mediji tvrde da je riječ o Mladiću ili Hadžiću

Ondašnja policija priopćila je u četvrtak da su u hotelu u Mombasi još u srijedu uhapsili muškarca, no odbili su otkriti identitet uhićenog koji se trenutačno nalazi na ispitivanju. Ipak, domaći mediji spekuliraju s imenima dvojice haških optuženika

Nagađa se da bi uhićeni trebao biti Goran Hadžić ili Ratko MladićNagađa se da bi uhićeni trebao biti Goran Hadžić ili Ratko MladićPremda niti jedan svjetski medij ne kalkulira s imenima uhićenog muškarca u Keniji, hrvatski su mediji donjeli vijest kako je u Africi, navodno, uhićen jedan od haških optuženika, a riječ je ili o Ratku Mladiću ili o Goranu Hadžiću. Doduše, glasnogovornik kenijske policije kazao je da sumnjaju kako je riječ o osobi koja se sumnjči za ratne zločine, ali samo su se domaći mediji usudili baviti potencijalnim imenima.

Svi se hrvatski mediji pozivaju na agenciju France Press koja je prenjela vijest, no istovremeno nigdje u izvješću ne spominje ime Ratka Mladića ili Gorana Hadžića. Agencija France Press prenosi kako je jučer u Keniji uhićen muškarac. Ondašnja policija priopćila je u četvrtak da su u hotelu u Mombasi još u srijedu uhapsili muškarca za kojeg vjeruju da je povezan s jednom od istraga koje se vode u Haagu za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji, prenosi AFP. Vijest je prva donjela njemačka agencija NTV.

- Osumnjičena osoba se našim istražnim organima predstavila kao strani investitor koji posjeduje veliki udio u hotelijerstvu. Naši inspektori provjeravaju njegovu izjavu. U tijeku je ispitivanje otisaka prstiju i ostalog, kako bi se potvrdio identitet. Očekujemo i pomoć Interpola - rekao je glasnogovornik kenijske policije Eric Kiraithe, a kenijska policija nije objavila niti ime niti nacionalnost uhićenog.

Neki mediji navode da je muškarac uhićen u raciji u ronilačkom klubu u Mombasi, te da je riječ o 65-godišnjaku koji je nekoć bio visoki vojni časnik. Prema neslužbenim informacijama, uhićeni muškarac rodom je iz Hrvatske, što bi moglo ukazivati na Hadžića, ali objavljena dob od 65 godina upućuje na Mladića.
Prema nekim navodima, muškarac se tamo doselio 1998. godine te je uložio u hoteljerstvo, no ni na koji način ne mora biti povezan s jednom od dvojice haških optuženika.

Kiraithe je potvrdio da je muškarac na tjeralici Haaškog suda te da ga traže zbog genocida.
Glasnogovornica u Haagu Olga Kavran nije željela komentirati informacije. Potvrdila je tek kako ona ima informaciju o uhićenju jednog od haških optuženika, no čini se da je ipak riječ o muškarcu koji ima hrvatsku putovnicu, no nije riječ niti o Mladiću niti o Hadžiću.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika