27.03.2009. / 07:47

Autor: Hina

Obama najavljuje pomoć američkoj automobilskoj industriji

Naznaka dodatne savezne potpore potaknula je oporavak dionica General Motorsa a došla je u trenutku kada je američki proizvođač najavio da je 12 posto njegovih radnika prihvatilo otpremnine

Barack Obama želi pomoći posrnuloj industriji automobilaBarack Obama želi pomoći posrnuloj industriji automobilaAmerički predsjednik Barack Obama u četvrtak je rekao da će njegova administracija idućih dana objaviti drugi dio svojih planova za pomoć automobilskoj industriji SAD-a uz uvjet da tvrtke provedu sveobuhvatno restrukturiranje.

Naznaka dodatne savezne potpore potaknula je oporavak dionica General Motorsa a došla je u trenutku kada je američki proizvođač najavio da je 12 posto njegovih radnika prihvatilo otpremnine.

Dionice automobilske industrije su se oporavile a GM je skočio za više od 14 posto pošto su Obamine izjave potaknule očekivanja da američki dužnosnici, iako će tražiti velika odricanja od kreditora i dioničara, neće prisiljavati GM i Chrysler na stečaj.

"Očekujemo da proizvođači automobila surađuju s nama u restrukturiranju. Mi ćemo im osigurati određenu pomoć", rekao je Obama upozorivši da ako nisu spremni na nužne promjene i restrukturiranja neće novcem poreznih obveznika pokrivati njihove gubitke.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika