27.03.2009. / 15:18

Autor: Hina

Ubojstvo britanskih vojnika: DNK optužuje Colina Duffyja

Duffy je optužen u četvrtak navečer za ubojstvo dvojice britanskih vojnika, ubijenih 7. ožujka ispred vojarne Masserene, sjeverozapadno od Belfasta

U napadu su ubijeni britanski vojnici Patrick Azimkar i Mark Quinsey; Foto: ReutersU napadu su ubijeni britanski vojnici Patrick Azimkar i Mark Quinsey; Foto: ReutersPripadnik republikanskoga nacionalističkog pokreta Sjeverne Irske zadržan je u petak u pritvoru zbog ubojstva dvojice britanskih vojnika 7. ožujka, jer tragovi DNK upućuju na njega, objavila je policija.

Colina Duffyja (41) zadržao je u pritvoru sud u Larneu nakon što je optužen za dvostruko ubojstvo te pokušaj ubojstva i posjedovanje oružja i streljiva.

Pripadnik republikanskog pokreta, Duffy je bio na distanci sa Sinn Feinom, glavnom republikanskom političkom strankom, odbacujući podjelu vlasti u Sj. Irskoj s probritanskim protestantskim unionistima.

Duffy je optužen u četvrtak navečer za ubojstvo dvojice britanskih vojnika, ubijenih 7. ožujka ispred vojarne Masserene, sjeverozapadno od Belfasta. U napadu je ranjeno nekoliko osoba.

Za ubojstvo dvojice vojnika odgovornost je preuzela Prava IRA, disidentska skupina Irske republikanske armije (IRA) koja se protivi miru potpisanom 1998.

Tragovi DNK povezuju Colina Duffyja s dvostrukim ubojstvom, kazao je policijski inspektor zadužen za istragu Jeffrey Smyth. "Ne radi se o tragovima nego o cijelom profilu DNK", izjavio je on. Genetski trag proizlazi iz komada rukavice od lateksa ostavljena u automobilu koji je poslužio ubojicama vojnika.

Vezane vijesti

Irci "okupirali" Poznanj, većina Hrvata stiže danas

Irci "okupirali" Poznanj, većina Hrvata stiže danas

Niti pljusak koji se spustio na Poznanj nije ih mogao zaustaviti i primiriti. Više od 20.000 raspjevanih irskih navijača "okupiralo" je središte… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika