30.03.2009. / 17:38

Autor: Martina Čizmić

Vladimir Putin izaziva strah kod 56 posto Poljaka

Poljski strah objašnjava njihova prošlost sa Rusijom, ali i konstantna napetost između Rusije i Europe

Vladimir PutinVladimir PutinJedno ime i prezime u Poljskoj tjera strah u kosti. Gore je i od vampira i od riječi 'recesija'. Radi se o 'Vladimiru Putinu'.

Da, bivši ruski predsjednik i aktualni premijer izaziva strah kod čak 56 posto Poljaka. Na drugom mjestu našla se predsjednica njemačkog udruženja prognanih Erika Steinbach, a na trećem iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

Zanimljivo je da među 'strašnim' imenima nema ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva.

Poljski strah objašnjava njihova prošlost sa Rusijom, ali i konstantna napetost između Rusije i Europe. Tako je Rusija vodeća država koje se Poljaci bolje. Slijede ju Iran, Bjelorusija i Njemačka.

Psiholozi pojašnjavaju kako se ljudi najviše boje ljudi, odnosno zemalja koje se najčešće spominju u negativnom kontekstu.

Negativni osjećaji prema Putinu mogu biti objašnjeni ruskom politikom prema međunarodnoj zajednici, ali i zbog nedavne plinske krize koja je velik dio Europe ostavila bez grijanja na temperaturama ispod ništice.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika