30.03.2009. / 19:03

Autor: Hina

Unatoč recesiji Tesla predstavlja nove automobile

Iz Tesle procjenjuju da će moći proizvoditi oko 20 tisuća automobila godišnje, što bi Model S učinilo prvim 'main stream' električnim vozilom

Tesla Model S sedanTesla Model S sedanAutomobilska industrija diljem svijeta u velikim je problemima, a najgore je prošla ona u Americi. No, i među njima ima svijetlih primjera.

Tako Tesla Motors, proizvođač električnih sportskih automobila predstavlja svoj električni sedan koji bi se trebao izrađivati u južnoj Kaliforniji.

Model S sedan trebao bi stajati manje od 50 tisuća dolara i biti prvi sedan koji se pokreće isključivo na električni pogon.

Vjeruje se da će Tesla Motors, koji je osnovao milijarder Elon Musk, otvoriti tvornicu kraj Space Exploration Technologies Corporationa u Hawthorneu.

Iz Tesle procjenjuju da će moći proizvoditi oko 20 tisuća automobila godišnje, što bi Model S učinilo prvim 'main stream' električnim vozilom.

No, najveći će problem biti uvjeriti kupce da plate 50 tisuća dolara za električni automobil, kad konkurenti nude hibride koji su nekoliko desetaka tisuća dolara jeftiniji.

Vezane vijesti

Bogataš spreman za prvi spust na Mars

Bogataš spreman za prvi spust na Mars

Za ovo nesvakidašnje lice dosad su znali samo računalni i svemirski geekovi. U vijestima objavljenim u četvrtak, 31. svibnja 2012., ovaj je čovjek… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika