01.04.2009. / 13:16

Autor: Hina

'Pravo' na šutnju: U Moskvi ubijen još jedan novinar koji je kritizirao vlast

Protanazov je umro "u ponedjeljak kasno navečer", kazao je on. "Pripremao je izdanje o izbornim nepravilnostima u gradu Himki", kazao je Mitvol

Foto: wikipediaFoto: wikipediaNovinar koji je radio za mali lokalni oporbeni list u Himki, sjevernom predgrađu Moskve, umro je nakon što je napadnut u noći sa subote na nedjelju, izjavili su u srijedu glavni urednik i visoki ruski dužnosnik.

Policija i istražno povjerenstvo doveli su u pitanje tu tezu, navodeći da je umro pošto je popio lijekove.

Novinar Sergej Protazanov "napadnut je, odveden u bolnicu, vraćen kući i umro", kazao je drugi čovjek Ruske službe za nadzor okoliša Oleg Mitvol.

Grad Himki u središtu je sukoba općine i ekologa na temu budućnosti lokalnih šuma.

Protanazov je umro "u ponedjeljak kasno navečer", kazao je on. "Pripremao je izdanje o izbornim nepravilnostima u gradu Himki", kazao je Mitvol.

"Teško je pretučen. U nedjelju su ga odveli u bolnicu i vratili kući nakon što su mu rekli da je dobro", izjavio je sa svoje strane glavni urednik Anatolij Jurov. "Sljedeći dan umro je u svojem domu", dodao je on.

Izvor iz istražnog povjerenstva na upit agencije Itar-Tass iznio je tezu da je "umro 30. ožujka. Pretpostavlja se da je uzrok smrti trovanje lijekovima kojih je bilo u velikim količinama u njegovu domu. Njegova supruga pozvala je pomoć".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika