03.04.2009. / 07:22

Autor: Hina

Medvedev: SAD spreman razgovarati o proturaketnom štitu

"Stekao sam dojam da, barem u vezi s tim pitanjem, naši (američki) partneri nemaju nepromjenjivo mišljenje, nego su spremni raspravljati o različitim zamislima. A već je to veoma važno" rekao je Medvedev

Obama i Medvedev susreli su se na summitu G20Obama i Medvedev susreli su se na summitu G20Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je u četvrtak da su Sjedinjene Američke Države spremne razgovarati o raznim zamislima kad je u pitanju razvoj američkog proturaketnog štita u Europi, kojemu se Rusija snažno protivi.

"Što se tiče proturaketog štita, to je jedno od najsloženijih pitanja", rekao je Medvedev na konferenciji za novinare u Londonu, dan nakon njegova prvog susreta s američkim predsjednikom Barackom Obamom. "Dotaknuli smo to pitanje i složili se da kontakte i rasprave o njemu treba nastaviti", rekao je ruski predsjednik.

"Stekao sam dojam da, barem u vezi s tim pitanjem, naši (američki) partneri nemaju nepromjenjivo mišljenje, nego su spremni raspravljati o različitim zamislima. A već je to veoma važno", dodao je.

Pod Obaminim prethodnikom Georgeom W. Bushem odnosi između Moskve i Washingtona pali su na najnižu razinu nakon Hladnoga rata. Proturaketni štit bio je jedan od najvećih kamena spoticanja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika