07.04.2009. / 13:14

Autor: Katarina Zorić

Mesićeva rekacija na Ahtisaarijev intervju: Najiskusniji pravnici su na sudu i to je najbolja arbitraža

Mesić nije htio nagađati je li Hrvatska spremna na dulju ogodu ulaska u EU , odnosno dok se čeka da sud riješi taj problem. "Mi smo spremni držati se principa", istaknuo je Mesić

Mesić je naglasio da je Hrvatska spremna držati se principaMesić je naglasio da je Hrvatska spremna držati se principa"Najiskusniji pravnici su na Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu ili Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu i to je najbolja arbitraža", izjavio je predsjednik Stjepan Mesić, reagirajući tako na intervju bivšeg finskog predsjednika Maartija Ahtisaarija.

Mesić nije htio nagađati je li Hrvatska spremna na dulju ogodu ulaska u EU , odnosno dok se čeka da sud riješi taj problem. "Mi smo spremni držati se principa", istaknuo je Mesić.

Marti Ahtisaari izjavio je za Reuters da bi, kako sada stvari stoje, granični spor Hrvatske i Slovenije mogao bi ipak biti riješen arbitražom. "Ako je tako, ja bih sebe isključio jer će u tom slučaju trebati pravnik. Možda bi za Ollija Rehna bilo pametnije da potraži iskusnijeg pravnika", rekao je Ahtisaari.

Na pitanje smatra li da bi Hrvatska mogla odustati od rješavanja spora pred Međunarodnim sudom u Haagu, Ahtisaari je odgovorio: "Ne znam, ali sam siguran da će shvatiti da bi, ako to učine pristupni pregovori mogli biti odgođeni na još dulje vrijeme, jer će to trajati mnogo dulje."

Ahtisaari je predložio arbitražu iskusnog pravnika jer bi to, smatra on, moglo biti najbolje rješenje.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika