08.04.2009. / 11:31

Autor: Katarina Zorić

Restrukturiranje Fine: Već ove godine otkazi za 1400 zaposlenika

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, podsjeća da je još prije više od 10 godina u Fini stvaran plan restrukturiranja viška zaposlenika. To se, kako kaže, dogodilo u trenutku kada su izgubili monopol na tržištu koji je imao bivšiSDK

Program restrukturiranja Financijske agencije mogao bi rezultirati sa čak 1400 otkaza koji bi se mogli početi uručivati već ove godine. Kako piše Business.hr, zaposleni strahuju da bi se otkazi mogli početi dijeliti već od lipnja, ali vjerojatnije je da će se to dogoditi krajem godine.

Na programu restrukturiranja Fine kojim su obuhvaćeni svi odjeli i poslovnice, rade Uprava i sindikat uz pomoć konzultanata AT Kearneya. Ako se pokaže da neki odjeli nisu profitabilni te da ne mogu postati profitabilni, doći će do njihova zatvaranja. Zatvaranje nekih poslovnica, posebno u manjim gradovima, čini se vrlo izvjesnim, potvrdio je Business.hr-u dobro upućeni izvor.

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, podsjeća da je još prije više od 10 godina u Fini stvaran plan restrukturiranja viška zaposlenika. To se, kako kaže, dogodilo u trenutku kada su izgubili monopol na tržištu koji je imao bivši SDK i već se tada govorilo o nužnom otpuštanju 1500 pa još u dva navrata 350 zaposlenika.

Karlo Seleši, direktor marketinga Fine, napominje da je dio reorganizacije i proces zbrinjavanja zaposlenih. Kaže da je riječ o velikom projektu koji će potrajati te da je upravo u tijeku snimanje stvarnog stanja. Kako je Seleši istaknuo, spekulacije o broju viška radnika su neutemeljene, a javnost će, kaže, doznati nešto detaljnije kad se bude znalo više.

Otpuštanje velikoga broja ljudi iz državne tvrtke, navodi izvor Business.hr-a, poprima političke razmjere pa se nikome zapravo ne žuri provesti veliku i nužnu reorganizaciju tvrtke prije lokalnih izbora.

Vezane vijesti

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Vlada će na današnjoj sjednici usvajanjem Zakona o reprezentativnosti ukinuti spornu odredbu iz Zakona o radu koja propisuje kako se prava iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika