09.04.2009. / 10:52

Autor: Sandra Županić

Jasen Mesić: Najbolja antirecesijska mjera je smjena Milana Bandića

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darinko Kosor rekao je da se odmah može uštedjeti 500 milijuna kuna

Jasen Mesić je siguran da će se naći s Milanom Bandićem u drugom kruguJasen Mesić je siguran da će se naći s Milanom Bandićem u drugom krugu"Najbolja zagrebačka antirecesijska mjera je smjena ove gradske uprave i Milana Bandića. Bandićeve antireceijske mjere nisu ništa drugo nego predizborna kampanja", rekao je danas HDZ-ov, HSS-ov i HSLS-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Jasen Mesić.

Ova koalicija najsmješnijom smatra antirecesijsku mjeru kojom se predlaže ljepše i kulturnije ponašanje djelatnika gradske uprave. Koalicija je predstavila i svoj vlastiti antirecesijski plan koji su nazvali Zagrebački new deal. Umjesto dugoročnih projekata poput Bandićevih, oni predlažu trenutačno veća ulaganja u zagrebačku komunalnu infrastrukturu poput izgradnja cesta, vrtića i škola. Na taj način planiraju zaposliti što više ljudi odmah te smatraju da će na tako obnovljena područja doći privatni investitori sa svojim novcem. HDZ je najavio da bi odmah smanjio komunalne doprinose za 15 posto. Na novinarsko pitanje kako komentira ankete koje pokazuju da HDZ dobiva samo 8 posto glasova, Jasen Mesić je rekao da na anketama uvijek pobjeđuju drugi, a na izborima HDZ. Dodao je i kako su sigurni da će se naći u drugom krugu s Milanom Bandićem.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darinko Kosor rekao je da se odmah može uštedjeti 500 milijuna kuna. "To se može napraviti kroz tri mjere. 200 milijuna kuna može se uštedsjeti racionalizacijom gradske uprave, reorganizacijom Holdinga može se uštedjeti 100 milijuna kuna, a to se može učiniti na način da se ukinu donacije i sponzorstva, smanji broj vanjskih suradnika i savjetnika te smanje sredstva za reprezentaciju i automobile. Također, prema nalazima državne revizije, 800 milijuna kuna potrošeno je za poslove mimo javne nabave. Tvrdim da je od toga iznosa 200 milijuna kuna završilo u nečijim džepovima", rekao je Kosor.

Mesić je prozvao i Bandićevu vlast zbog najave rebalansa proračuna nakon lokalnih ozbora. "To je vrlo neozbiljno. Ako trebaju napraviti rebalans, neka to naprave odmah", poručio je Mesić.

Također je optužio Bandića da je najavio kako više neće zapošljavati nove ljude u Holdingu i upravi tek nakon što je zaposlio sve rođake i kumove.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika