09.04.2009. / 16:17

Autor: Martina Čizmić

Slovenska vojska odustaje od Patrije?

Da je prekid ugovora izgledan potvrdila je i ministrica obrane Ljubica Jelušič na nedavnom zasjedanju parlamentarnog odbora za obranu

Borbeno vozilo PatriaBorbeno vozilo PatriaAfera Patrija, koja je potresala slovensku javnost i politiku, mogla bi dobiti negativan epilog. Naime, sve je izgledniji prekid ugovora o isporuci borbenih vozila Patria vrijedan 278 milijuna eura.

Kako piše slovensko Delo, bivši minitar obrane Karl Erjavec potvrdio im je da se o takvom raspletu situacije vode pregovori unutar vladajuće koalicije. Prema njegovim riječima, ugovor bi trebalo poštivati do kraja, no stvari se ne odvijaju u skladu sa ugovorom, tako da se razmišlja o prekidu.

Naime, oružje izraelskog proizvođača Elbita, koje se trebalo naknadno postaviti na Patrijina vozila, na prvim testiranjima pokazalo se neodgovarajuće. Zbog toga je finska tvrtka naoružanje zamijenila Kronsbergovim.

Da je prekid ugovora izgledan potvrdila je i ministrica obrane Ljubica Jelušič na nedavnom zasjedanju parlamentarnog odbora za obranu.

S druge strane, finska Patria uvjerena je da su njihva vozila u skladu sa ugovorenim specifikacijama.

Vezane vijesti

Potpisan Okvirni sporazum između Patrie i Đuro Đaković Holdinga

Potpisan Okvirni sporazum između Patrie i Đuro Đaković Holdinga

Danas u Parizu na svjetskom sajmu sigurnosti i obrane Eurosatory, Ðuro Đaković Holding d.d. (ĐĐH) i Patria potpisali su okvirni sporazum o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika