09.04.2009. / 16:33

Autor: Martina Čizmić

Mišković bi rado odgodio gradnju ljubljanskog šoping centra 'zbog krize'

Prilagođavanje bi pomaklo rokove realizacije sa sredine 2010. godine na neki kasniji datum

Miroslav MiškovićMiroslav MiškovićDelta Holding, srpskog tajkuna Miroslava Miškovića obavijestila je javnost, da će zaustaviti gradnju trgovačkog centra Stožice u Ljubljani zbog ekonomske krize.

Istaknuli su kako ne odustaju od projekta, ali inzistiraju da se originalni ugovor prilagodi novim uvijetima na tržištu. Zato su svom slovenskom partneru, tvrti Grep, predložili da se realizacija projekta odgodi ili da se prilagodi novim uvjetima.

Prilagođavanje bi pomaklo rokove realizacije sa sredine 2010. godine na neki kasniji datum.

Kako piše slovenski Dnevnik, Delta Holding je neprihvatljivim ocijenila prijedlog za racionalizaciju projekta po kojem bi se objek smanjio za gotovo deset posto.

Delta je do sada uplatila samo prvu ratu od pet milijuna eura, dok su drugu tešku 19 milijuna eura trebali uplatiti do kraja ožujka. Kako nisu uplatili potreban iznos, Ljubljana im je produljila rok za plaćanje do 14. travnja.

Delta za probleme u financiranju projekta krivi globalnu financijsku i gospodarsku krizu, koja je utjecala na stanje na tržištu nekretnina.

Problem bi mogao biti i sve veći dugovi Miškovićevog carstva, koji su po posljednjim informacijama dosegli 750 milijuna eura.

Vezane vijesti

Berlin ignorira lekcije iz 1930-ih

Berlin ignorira lekcije iz 1930-ih

Ekonomist Nouriel Roubini i povjesničar Niall Ferguson u tekstu za Financial Times upozoravaju kako vlasti u Berlinu trebaju pod hitno djelovati kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika