09.04.2009. / 19:28

Autor: Hina

Video: Britanski policajac novinarima pokazao povjerljive dokumente pa dao ostavku

Teška pogreška načelnika Ureda za protuterorističko djelovanje prisilila je policiju da pokrene akciju protiv dvanaestak osumnjičenika u sjevernoj Engleskoj brže nego je planirala

Bob QuickBob QuickNajviši britanski policijski časnik zadužen za borbu protiv terorizma Bob Quick podnio je u četvrtak ostavku jer je slučajno pokazo fotografima tajne dokumente o protuterorističkoj operaciji.

"Danas sam ponudio ostavku jer je zbog mojeg poteza mogla propasti velika protuteroristička operacija", rekao je Quick.

Pomoćnik povjerenika Scotland Yarda Bob Quick snimljen je u srijedu kako dolazi na sastanak s premijerom Gordonom Brownom u njegovu rezidenciju noseći tajne dokumente o protuterorističkoj operaciji. Na fotografiji se vide detalji s dokumenta, na kojem su bila istaknuta imena i mjesta boravišta mogućih osumnjičenika za terorističke aktivnosti.

Teška pogreška načelnika Ureda za protuterorističko djelovanje prisilila je policiju da pokrene akciju protiv dvanaestak osumnjičenika u sjevernoj Engleskoj brže nego je planirala.

Premijer Gordon Brown rekao je da je riječ o "vrlo velikoj terorističkoj uroti" Al-Kaide u koju su umiješani pakistanski državljani te da će razgovarati s pakistanskim predsjednikom Asifom Alijem Zardarijem i pozvati ga da se oštrije suprotstavi ekstremizmu u Pakistanu.

Nekoliko sati pošto su fotografi snimili Quicka i povjerljive dokumente, policija je uhitila 12 muškaraca, od kojih je većina pakistanske nacionalnosti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika