10.04.2009. / 14:24

Autor: Martina Čizmić

Žbogar: Slovenija ima dovoljno vremena da razmisli o odnosu sa Hrvatskom

Žbogar je potvrdio i da će se uskoro susresti sa hrvatskim kolegom Gordanom Jandrokovićem, ali i najavio susrete dvaju predsjednika vlada

Samuel ŽbogarSamuel ŽbogarSlovenskim ministar vanjskih poslova, Samuel Žbogar, istaknuo je kako će se prije prihvaćanja inicijative Olija Rehna Vlada sastati sa parlamentarnim odborom za vanjsku politiku.

Dodao je kako Hrvatska još nije poslala svoje primjedbe Rehnu, pa si Slovenija može uzeti dovoljno vremena za raspravu o Rehnovoj incijativi za rješavanje granice između Slovenija i Hrvatske te ukidanje blokade njenih pregovora.

Žbogar je potvrdio i da će se uskoro susresti sa hrvatskim kolegom Gordanom Jandrokovićem, ali i najavio susrete dvaju predsjednika vlada.

Slovenski je ministar progovorio i o ulozi nekadašnjeg finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija u rješavanju hrvatsko-slovenskog graničnog spora.

"Radi se o dobitniku Nobelove nagrade sa velikim iskustvom, koji bi mogao pomoći Sloveniji i Hrvatskoj, ali je o tome još prerano govoriti, jer još nismo u fazi dogovora. Svi modaliteti dogovora su još u zraku i prerano je odlučivati, hoćemo li prihvatiti Ahtisaarija kao posrednika. Slovenija nema ništa protiv da on posreduje", rekao je Žbogar.

Na kraju je rekao kako se nada da će Hrvatska i Slovenija u svojim budućim izjavama biti 'umjerene i konstruktivne'.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika