10.04.2009. / 14:41

Autor: Hina

Američke vojne tajne izvučene iz olupine zrakoplova u Amsterdamu

"Zatim smo ih predali američkom veleposlanstvu, a 48 sati nakon nesreće vraćeni su Boeingu", dodala je

Vojni avionVojni avionAmeričke vojne tajne koje su se nalazile u turskom zrakoplovu koji se u veljači srušio pokraj Amsterdama izvučene su iz olupine na zahtjev Boeinga, objavio je u petak pravosudni izvor, djelomice potvrdivši pisanje tiska.

Večer kada je zrakoplov pao, "državno tužiteljstvo je naredilo da se iz zrakoplova izvuku četiri Boeingova prenosiva računala", izjavila je Natasja Keijzer, glasnogovornica državnog tužiteljstva u Haarlemu, na zapadu Amsterdama.

"Zatim smo ih predali američkom veleposlanstvu, a 48 sati nakon nesreće vraćeni su Boeingu", dodala je.

Avioprijevoznik je odmah nakon nesreće stupio u vezu s američkim veleposlanstvom u Den Haagu kako bi ga obavijestio da su u zrakoplovu bila četvorica njegovih zaposlenika koji su se vraćali s poslovnog puta u Tursku, za račun američkog ministarstva obrane, rekla je Keijzer.

"Kako navodi Boeing, oni su sa sobom nosili 4 prenosiva računala s povjerljivim i osjetljivim informacijama", dodala je. "SAD je zatražio da mu ih vratimo".

Kako piše dnevni list De Telegraaf, u računalima su bili pohranjeni planovi kojima se Boeing koristio za izradu leteće radarske stanice s najmodernijom opremom pod nazivom Peace Eagle kojom bi se trebao opremiti Boeing 737 namijenjen turskom vojnom zrakoplovstvu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika