10.04.2009. / 15:50

Autor: Katarina Zorić

Mesić novinarima: I Čička još uvijek zovete 'gospodin'?!

Budući da je Čičak svojedobno želio biti predsjednikov savjetnik, novinare je zanimalo je li možda riječ o osveti, na što je Mesić rekao kako to ne zna

Mesić nije htio direktno komentirati Čičkove izjave, ali je novinarima rekao što je njegov otac radio za vrijeme rataMesić nije htio direktno komentirati Čičkove izjave, ali je novinarima rekao što je njegov otac radio za vrijeme rataPredsjednik Stjepan Mesić osvrnuo se danas na izjave Ivana Zvonimira Čička koji tvrdi da ima pismo čovjeka koji je gledao kako Mesićev otac ubija njegova oca ili majku. „I još kažete gospodin“, rekao je Mesić novinarima koji su ga zamolili da komentira „navode gospodina Čička“.

„Neću komentirati samo ću vam reći što je moj otac radio za vrijeme rata. On je bio predsjednik Narodonooslobodilačkog odbora Kotara Orahovica, dakle u nikakvoj operativi. Nakon toga je bio predsjednik NOO Okruga Našice i kraj rata je dočekao kao predsjednik NOO Okruga Osijek, da bi nakon toga bio izabran za predsjednika Narodnog odbora Okruga Osijek. Poslije je bio izabran i u ustavotvornu skupštinu i Hrvatski sabor. To su bile njegove funkcije, a vi sad procjenite o čemu se radi“, rekao je Mesić.

Budući da je Čičak svojedobno želio biti predsjednikov savjetnik, novinare je zanimalo je li možda riječ o osveti, na što je Mesić rekao kako to ne zna: „On je predložio da dođe za savjetnika za humanitarna pitanja pa sam mu rekao - 'Pa znaš, to bi bilo moguće, ali posvadit ćeš i četiri noge na stolici'. Onda je došao s novim prijedlogom da bi išao za ambasadora u Beograd i rekao sam - 'Što misliš da mi treba još i treći srpski ustanak'. I tako je završio naš razgovor s tim gospodinom“, zaključio je predsjednik Mesić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika