11.04.2009. / 09:40

Autor: Hina

U Parizu uhićen visoko rangirani član ETA-e

Novinar španjolskog lista El Mundo, smatra kako je Ekaitz Sirvent Auzmendi jedan od petorice najvažnijih članova ETA-e uhićenih u Francuskoj od početka godine

Ekaitz Sirvent Auzmendi je uhićen u pariškom MetrouEkaitz Sirvent Auzmendi je uhićen u pariškom MetrouJedan od najviše rangiranih članova ETA-e Ekaitz Sirvent Auzmendi, za kojega policija vjeruje da je voditelj odjela za falsificiranje ove baskijske separatističke organizacije, uhićen je u petak na pariškoj željezničkoj postaji Montparnasse, nakon silaska s TGV-ova vlaka koji je stigao iz Bordeauxa.

Kod njega je pronađen revolver magnum 357 te lažne isprave, izvijestila je francuska policija. Auzmendija traži španjolsko pravosuđe, a tijekom putovanja pratila ga je policija. Usto je kod njega pronađena veća količina informatičkog materijala koja bi mogla potvrditi njegovu funkciju u organizaciji. Uhićenje su u suradnji realizirali francuska i španjolska policija i pravosuđe.

Novinar španjolskog lista El Mundo, smatra kako je Ekaitz Sirvent Auzmendi jedan od petorice najvažnijih članova ETA-e uhićenih u Francuskoj od početka godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika