14.04.2009. / 16:22

Autor: Martina Čizmić

Ulaganje u Ljubljani: Miškoviću ističe vrijeme, Janković traži novog investitora

Janković nije želio otkriti tko bi novi partner mogao biti, jer se sa novim investitorom dogovara slovenska tvrtka Grep koja će graditi sportski dio centra

Miroslav MiškovićMiroslav MiškovićDanas ističe rok koji je ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković dao Miroslavu Miškoviću i njegovom Delta Holdingu da podmire dug od 19 milijuna eura za gradnju trgovačkog centra Stožice.

Kako je sve izglednije da Delta Holding taj dug neće podmiriti, Janković je najavio kako će sljedećeg tjedna predstaviti novog partnera za izgradnju trgovačkog centra, a koji će preuzeti Deltin udio.

Janković nije želio otkriti tko bi novi partner mogao biti, jer se sa novim investitorom dogovara slovenska tvrtka Grep koja će graditi sportski dio centra.

Iako je očito da će se Mišković morati povući iz projekta, Janković se nada da će Delta ipak ostati prisutna. Naime, ukoliko Delta odustane od projekta, morati će platiti penale Grepu u visini od 20 milijuna eura.

Podsjetimo, Delta je prošlog tjedna u priopćenju napomenula kako se zbog promjene situacije na tržišu želi dogovoriti sa svojim slovenskim partnerom o prilagodbi ugovora odnosno projekta novonastaloj situaciji. No, u Grepu ponavljaju kako ne dolazi u obzir dodatno produljenje roka za uplatu 19 milijuna eura.

Vezane vijesti

Türk odustao od predlaganja mandatara

Türk odustao od predlaganja mandatara

Nakon što je mandatar za sastav slovenske vlade Zoran Janković neslavno 'propao' na glasovanju u slovenskom parlamentu, predsjednik Slovenije Danilo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika