17.04.2009. / 11:37

Autor: Katarina Zorić

Najpoznatiji Bandićev kum gradi vilu za 8 milijuna kuna

Penava nije htio reći niti riječi o svojoj urbanoj trokatnici. Čim je objekt bio u gabaritima, skinute su ploče s podacima o dozvoli, izvođaču i investitoru više nema

Bandićev najpoznatiji kum mnogo je puta bio prozivan u medijimaBandićev najpoznatiji kum mnogo je puta bio prozivan u medijimaMilan Penava, najpoznatiji kum gradonačelnika Milana Bandića, gradi vilu vrijednu oko osam milijuna kuna na atraktivnom dijelu u šumi Jelenovac. Građevinsku dozvolu dobio je 2005., a dvije godine kasnije prijavio je gradnju. Navodno će se u novi dom u zagrebačkoj Ulici dr. A. Šercera useliti s obitelji, piše list 24 sata.

Penava nije htio reći niti riječi o svojoj urbanoj trokatnici. Čim je objekt bio u gabaritima, skinute su ploče s podacima o dozvoli, izvođaču i investitoru više nema. "Građevinska inspekcija bila je u nadzoru dok je objekt još bio u gradnji. Investitor je posjedovao svu propisanu dokumentaciju. Prema zakonu više ne mora imati ploču s podacima jer je objekt podignut", izjavila je Kata Gojević, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Radove na vili izvodi Penavina tvrtka Tigra koja je poznata po tomu što je bila zadužena za izvođenje mnogih gradskih radova. Njegova je tvrtka, primjerice, izgradila ZET-ovu kućicu od 70-ak kvadrata za tri milijuna kuna, kao i skupe javne WC-e na okretištima tramvaja u Dubravi i Dupcu. Tigra je na poslu javnih zahoda zaradila više od 600 tisuća kuna.


Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika