19.04.2009. / 10:52

Autor: Katarina Zorić

Chico ostavio tajnu videovrpcu: "Ako mi se što dogodi, objavi ovu snimku"

Videovrpcu Chico je svom prijatelju predao navodno prošle jeseni, neposredno prije odlaska u rodnu Boliviju

Još uvijek se ne zna što je na tajnoj snimci koja će biti emitirana u utorak na mađarskoj televizijiJoš uvijek se ne zna što je na tajnoj snimci koja će biti emitirana u utorak na mađarskoj televiziji

Jorge Eduardo Rozsa Flores zvani Chico, koji je ubijen u akciji bolivijske policije kao član navodne terorističke grupe osumnjičene za planiranje atentata na predsjednika Moralesa, navodno je neposredno prije odlaska u rodnu Boliviju svom prijatelju, mađarskom novinaru, predao videovrpcu uz napomenu da je objavi na televiziji ako se njemu nešto dogodi.

Što se nalazi na vrpci, još uvijek je nepoznanica. Pretpostavlja se da sadrži razloge zbog kojih je Chico otišao u Boliviju. Misterioznu snimku mađarska televizija emitirat će u utorak u 21.10 sati. Kako doznaje Jutarnji list, u desetak minuta, koliko traje snimka, Chico navodno otkriva pravu istinu o svom odlasku u Boliviju.

Videovrpcu Chico je svom prijatelju predao navodno prošle jeseni, neposredno prije odlaska u rodnu Boliviju. "Kao da je slutio da će mu se nešto dogoditi, dao je tu snimku našem zajedničkom prijatelju kada je posljednji put bio kod nas. Išao je kući, znao je da je to rizično područje. Nitko drugi za sada ne zna što je na tom filmu, prijatelj nikome nije želio otkriti sadržaj", rekao je Jutarnjem Janos Kopacs Kettos iz Laslova kod Osijeka, inače biskup mađarske Reformatorske crkve.

Chico je bio vjenčani kum biskupu i njegovoj supruzi. Upoznali su se u ljeto 1991., kada je Chico, kao novinar nekoliko španjolskih medija, stigao na osječko područje, a potom postao dragovoljac Domovinskog rata i zapovjednik Internacionalnog voda u Osijeku. U godinama koje su uslijedile u osječki je kraj dolazio najmanje jednom godišnje. Biskup kaže da se Chico sa svojom zaručnicom iz Budimpešte trebao vjenčati idućeg ljeta u Laslovu.

Policija je jučer u Laslovu razgovarala s Chicovim prijateljima i poznanicima. Posjetili su i jednoga mladića koji je prije dva mjeseca putem popularnog Facebooka poslao Chicu poruku. Mladić je želio ostati anoniman.

Podsjetimo, zbog navodnog planiranja na atentata na bolivijskog predsjednika Moralesa, policija je ubila Chica te uhitila hrvatskog državljanina Marija F. Tadića koji je umirovljeni hrvatski branitelj.

Hrvatska pozorno prati stanje u Boliviji

Vesna Terzić, hrvatska veleposlanica u Čileu koja je zadužena i za Boliviju, pozorno prati stanje u toj državi nakon izvješća o navodnom planiranju atentata na predsjednika Eva Moralesa, izvjestilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Situacija je specifična jer su među ubijenima i uhićenima dvojica Bolivijaca koji prema nekim izvješćima imaju i hrvatsko državljanstvo. Navodne atentatore dio bolivijskih vlastipovezuje s čelnikom oporbe Brankom Marinkovićem, koji je hrvatskog podrijetla.

Hrvati osjećaju veliku nesigurnost, javljaju mediji, i to zato jer ih se u bolivijskim državnim medijima označava kao ekstremiste i fašiste. Hrvatska u Cochabambi i Santa Cruzu de la Sierri ima i počasne konzule koji također prate stanje.

Vezane vijesti

U bolivijskim gradovima zabranili promet motornim vozilima

U bolivijskim gradovima zabranili promet motornim vozilima

U devet bolivijskih gradova bio je zabranjen promet svim motornim vozilima i javnom prijevozu jer se u državi održavao prvi 'Nacionalni dan pješaka',… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika