20.04.2009. / 08:37

Autor: Nacionalova redakcija

Video: Luđak oteo zrakoplov na Jamajci i tražio da ga prebace na Kubu

Za let se prijavilo oko 150 putnika - izjavio je načelnik jamajkanske policije te dodao kako nije poznato koliko njih se ukrcalo

Zrakoplov je otet u zračnoj luci u JamajkiZrakoplov je otet u zračnoj luci u JamajkiU zračnoj luci na Jamajci u ponedjeljak je naoružani muškarac oteo zrakoplov u kojem se nalazilo 169 putnika, javlja CNN. Putnici su ubrzo pušteni a u zrakoplovu je ostalo zatočeno pet članova posade. Čuli su se i pucnjevi, ali nitko nije ozlijeđen. BBC neslužbeno doznaje da je otmičar opljačkao putnike. Zrakoplov je trebao krenuti prema Halifaxu u Kanadi.

Putnica Brenda Grenier nazvala je supruga i rekla mu kako se otmičar ušuljao u avion i uzeo putnike za taoce. Rekla je da su ona i njezina kći dobro.

Elizabeth Scotton, glasogovornica kompanije, nije htjela otkriti detalje oko broja putnika u zrakopolovu.

Muškarac je probio osigurnaje lažnom osobnok iskaznicom, javlja BBC. Izvještavaju i o pucnjevi u avionu te o pljački putnika.

Ministar za informiranje Daryl Vaz rekao je kako je otmičar mentalno poremećen mladić te da se ne radi o terorističkom napadu. Nagađa se da je otmičar star dvadesetak godina, a prema dostupnim informacijama od posade je zahtjevao da ga odvezu na Kubu.

Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a dvojica, navodno pilot i kopilot zaključali su se u kokpit.

U pregovorima sa otmičarem sudjeluju i jamajkanski premijer te otac otmičara.

CNN donosi izjavu supruga jedne putnice koji, prenoseći riječi svoje supruge, kaže kako se jedna osoba ušuljala u zrakopolov i otela ga.

Vezane vijesti

Video, Gold Cup: Poznati svi četvrtfinalisti

Video, Gold Cup: Poznati svi četvrtfinalisti

U utorak su odigrane utakmice trećeg, posljednjeg kola skupine C nogometnog Prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike (Gold Cup). Poznati su svi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika