21.04.2009. / 07:37

Autor: Hina

Slovenija očekuje "konstruktivniji" pristup Hrvatske

Da bi bilo proboja u pregovorima, Hrvatska bi morala najprije povući slučajeve prejudiciranja granice iz svojih pristupnih dokumenata", rekao je Balažic

Milan BalažicMilan BalažicGlasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic izjavio je u ponedjeljak da Slovenija ubuduće očekuje konstruktivniji pristup Hrvatske prijedlogu povjerenika za proširenje EU Ollija Rehna za rješenje graničnog pitanja i deblokadu hrvatskog pristupnog procesa.

"Očekujemo konstruktivniji pristup Hrvatske i promjenu u odnosu na dosadašnji stav", rekao je Balažic, komentirajući sastanak hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića s Rehnom i najave da će se ovaj tjedan ponovno održati sastanak šefova slovenske i hrvatske diplomacije s europskim povjerenikom za proširenje o rješenju sadašnje situacije u hrvatskim pristupnim pregovorima.

Balažic je istodobno za slovensku tiskovnu agenciju STA rekao da "nema novih elemenata koji bi ukazivali da će se dogoditi proboj" u rješavanju graničnog pitanja i blokade, s obzirom na dosadašnja stajališta Hrvatske.

"Slovenija je pozdravila Rehnov prijedlog jer on jedini ima realne izglede za uspjeh.

Da bi bilo proboja u pregovorima, Hrvatska bi morala najprije povući slučajeve prejudiciranja granice iz svojih pristupnih dokumenata", rekao je Balažic.

Dodao je da bi dogovor o tome kako riješiti granični spor trebala potvrditi i oba parlamenta, što bi omogućilo da se ukine slovenska blokada.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika