22.04.2009. / 17:57

Autor: Hina

Bivši austrijski diplomat dilao vizama u Beogradu

Neimenovani 39-godišnji dužnosnik osuđen je na tri i pol godine bezuvjetne zatvorske kazne

Austrijski diplomat izdao je više od 900 vizaAustrijski diplomat izdao je više od 900 vizaU najnovijem među skandalima u austrijskom ministarstvu vanjskih poslova bečki sud je u srijedu na zatvorsku kaznu osudio bivšeg austrijskog diplomata jer je nezakonito izdao više od 900 viza u Beogradu.

Bivši zamjenik konzula proglašen je krivim za pomaganje u ilegalnu useljavanju i zloporabu ovlasti u 920 slučajeva, među kojima su i oni koji se odnose na obitelji srbijanskih nogometaša.

Neimenovani 39-godišnji dužnosnik osuđen je na tri i pol godine bezuvjetne zatvorske kazne, izvijestila je agencija APA.

To je treće suđenje zaredom za prodaju viza u austrijskim veleposlanstvima i konzulatima u središnjoj i istočnoj Europi, uključivo Mađarsku i Ukrajinu.

Bivši zamjenik konzula od 2003. do 2006. pomogao je igračima iz najmanje pet klubova, među kojima je i beogradski Partizan, da uđu u schengensku zonu na pripreme i natjecanja.

No prijevara se proširila i izvan nogometnih krugova, obitelji i prijatelja sportaša, na ljude koji nisu uopće bili povezani s klubovima. Čini se da dužnosnik nije dobivao novac za vize, ali je posrednik uzimao i do 3000 eura po stranci.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika