23.04.2009. / 06:51

Autor: Hina

SAD: Ubio se direktor američke savezne hipotekarne agencije Freddie Mac

Policija okruga Fairfax je objavila da je u Kellermannov dom uputila kriminalističku ekipu nakon poziva njegove supruge, ali da nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali na kazneno djelo. Istraga je u tijeku

David KellermannDavid KellermannFinancijski direktor američke savezne hipotekarne agencije Freddie Mac, David Kellermann, u srijedu je pronađen obješen u svojoj kući u Vienni, u Virginiji, kraj Washingtona, objavila je policija.

Kellermann (41), koji je na tu dužnost imenovan u rujnu 2008., očito je počinio samoubojstvo, izvijestila je TV mreža CBS News.

Policija okruga Fairfax je objavila da je u Kellermannov dom uputila kriminalističku ekipu nakon poziva njegove supruge, ali da nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali na kazneno djelo. Istraga je u tijeku.

"Namještenici Freddie Maca istinski su ožalošćeni viješću o smrti Davida Kellermann. To je grozna osobna tragedija. David je bio vrlo talentiran i te je talente posvetio Freddie Macu, dulje od 16 godina", priopćio je v.d. izvršnog direktora agencije John Koskinen.

Kellermannova promocija za financijskog direktora uslijedila je s vladinim preuzimanjem nadzora u Freddie Macu, nakon ostavke Anthonya Piszela.

Freddie Mac, agencija koju je osnovala država kako bi stambene hipotekarne kredite učinila dostupnijim srednjem sloju, našla se u teškoćama s kolapsom tržišta nekretnina i bankarskom krizom. Vlada je 2008. u nju uložila 100 milijardi dolara i smijenila upravu. Savezni tužitelji iz New Yorka i Virginije, te savezna Komisija za vrijednosnice (SEC) upravo provode istragu financijskih dubioza tvrtke, koja je osiguravala tzv. drugorazredne hipotekarne kredite, čija je nenaplativost izazvala sadašnju financijsku krizu u SAD-u i globalno.

"Freddie Mac ne zna za vezu između smrti Davida Kellermana i regulatornih istraga koje su spomenute u našem nedavnom podnesku SEC-u", priopćila je tvrtka.

Kellermanu je u 2008. dodijeljeno 850.000 dolara bonusa kako bi ostao u tvrtki, koji mu je isplaćen samo djelomice.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika