23.04.2009. / 10:57

Autor: Nacionalova redakcija

Hartmanničin apel Haagu: 'Prestanite me goniti, napravila sam zanemarive prekršaje'

Posebice se ističe da je ona majka dvoje djece bez stalnih prihoda, te da bi bilo kakva sudska odluka imala dramatiče posljedice za njezinu obitelj

Bivša glasnogovornica Haškog tužiteljstva Florence Hartmann zatražila je od Haaškog suda da se obustavi proces koji je protiv nje pokrenut nakon što je objavila dvije tajne odluke žalbenog vijeća Haaškog suda. Naime, donedavna pomoćnica bivše tužiteljice Carle del Ponte, te je odredbe upotrijebila u svojoj knjizi 'Mir i kazna', i jednom tekstu.

Njeznini odvjetnici obratili su se Haaškom sudu idtičući kako se radi o nedosljednoj istrazi punoj propusta, te da je ona sama pisala o stvarima koje su tada već bile općepoznate. Dodali su kako tužiteljstvo nema niti jednog dokaza da je Hartmannova namjeravala nanijeti štetu sudu za ratne zločine.

Također, prema mišljenju obrane Florence Hartmann, riječ je o procesu koji je od samog početka temeljen na jednostranim i nepotpunim informacijama. Kao primjer je navedena činjenica da je dvoje sudaca uz predsjedavajućeg sudca, koji su otprije imenovani da se bave ovim slučajem, promijenjeni jer su sudjelovali u istrazi protiv bivše glasnogovornice.

Posebice se ističe da je ona majka dvoje djece bez stalnih prihoda, te da bi bilo kakva sudska odluka imala dramatiče posljedice za njezinu obitelj.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika