24.04.2009. / 18:17

Autor: Katarina Zorić

Raspisana tjeralica za Blažom Petrovićem, uhićena njegova suradnica

Ne otkrivajući identitet osumnjičenih, Ravnateljstvo policije je poslijepodne izvijestilo da je jučer navečer uhićena 43-godišnja direktorica, a da je osumnjičeni 47-godišnjak nedostupan

Kontroverzni poduzetnik Blaž Petrović do sada je u više navrata optuživanKontroverzni poduzetnik Blaž Petrović do sada je u više navrata optuživanPolicija je raspisala tjeralicu za kontroverznim poduzetnikom Blažom Petrovićem kojega sumnjiči za zlouporabe položaja i ovlasti teške 9,6 milijuna kuna. Osim njega, sumnjiči se i direktorica tvrtke Morovnik Vesna Kvartuč.

Ravnateljstvo policije izvijestilo je poslijepodne da je jučer navečer uhićena 43-godišnja direktorica, a da je osumnjičeni 47-godišnjak nedostupan, ali identit osoba službeno nije otkriven. neslužbeno se pak doznaje da je riječ o Vesni Kvartuč i Blažu Petroviću.

Kako javljaju mediji, Petrović je prije nekoliko dana napustio Hrvatsku i navodno je u Bosni i Hercegovini, odakle je rodom i čije državljanstvo također ima. Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec potvrdio je Hini da je za njim raspisala policijska tjeralicu te da se sumnja da je u jednoj od susjednih zemalja. Policija smatra da poslovanje tvrtkom Morovnik stvarno vodi Petrović dok je Vesna Kvartuč samo fiktivno postavljena za direktoricu.

Stvarnog nositelja cjelokupnog poslovanja i formalnu direktoricu tereti se da su od rujna 2003. do lipnja 2004. osmislili i realizirali više fiktivnih pravnih poslova s više fizičkih i pravnih osoba te da je Petrović u konačnici pritom nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna.

"Fiktivni pravni poslovi odnosili su se na zaključivanje neosnovanih ugovornih odnosa o ustupu, namirenju i preuzimanju potraživanja, davanju i primanju pozajmica kao i na druge pravne poslove koji nisu evidentirani u poslovnim evidencijama", stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

U policiji kažu da će Petrovićeva suradnica, koja je uhićena sinoć u 19,30 sati, uz kaznenu prijavu u zakonskom roku biti prepraćena istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Policija je izvijestila i da je u cilju pronalaženja i osiguravanja dodatnih dokaza, temeljem sudskog naloga, jučer pretraženo više stanova, poslovnih prostora, automobila, računala i mobitela u vlasništvu više fizičkih i pravnih osoba.

Kriminalističku obradu vode Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i zagrebačka policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Podsjetimo, Blaž Petrović jučer je hrvatskim medijima rekao da je na putu te da će se vratiti u Hrvatsku. Odbacio je sve optužbe da se bavi kriminalom i da njegove tvrtke posluju nezakonito.

Vezane vijesti

Lice s tjeralice: Bandić posluje s osumnjičenim pljačkašem 10 milijuna kuna

Lice s tjeralice: Bandić posluje s osumnjičenim pljačkašem 10 milijuna kuna

Dok se javnost rukama i nogama bori ne bi li saznala išta o mogućim Bandićevim predsjedničkim aspriracijama, zagrebački nas je gradonačelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika