27.08.2009. / 11:45

Autor: Nacionalova redakcija

Lice s tjeralice: Bandić posluje s osumnjičenim pljačkašem 10 milijuna kuna

Prema klazuli ugovora, tvrtka bi na četiri građevinske čestice graditi četiri zgrade, pa će financirati troškove uređenja građevinskog zemljišta za potrebe gradnje pristupnih prometnica

Dok se javnost rukama i nogama bori ne bi li saznala išta o mogućim Bandićevim predsjedničkim aspriracijama, zagrebački nas je gradonačelnik iznenadio i počastio još jednom službenom rukotvorinom. Prema pisanju Novog lista, spomenuti je SDP-ovac u travnju ove godine potpisao Ugovor o financiranju uređenja građevinskog zemljišta za izgradnju Odvojka Bukovačke ceste s komunalnom infrastrukturom.

Ništa tu ne bi vjerojatno sporno bilo da druga strana što je ugovor potpisivala nije tvrtka u formalnom vlasništvu obitelji Blaže Petrovića, hrvatskoj javnosti inače poznatog kao bjegunca pred hrvatskim pravosuđem. Petrović je, podsjećamo, klisnuo u drugu domovinu (BiH) nakon što je podignuta optužnica u kojoj ga se sumnjiči da je opljačkao 9,6 milijuna kuna preko fiktivnih poslova. On je uhićen početkom svibnja u Ljubuškom, tri tjedna nakon što je policija pretraživala njegovu zagrebačku 'poslovnicu'. Drugim riječima, zagrebački pretres obavljen je negdje u razdoblju kada je Petrović sklopio posao s Gradom. Pošto Petrović, kao i u slučaju drugih sumnjivih tipova - privatizacijskih tajkuna, lopova i ratnih zločinaca - ima BiH državljanstvo, izvjesno je da ga zaslužena kazna ne planira sustići.

Štoviše, kao što je vidljivo iz primjera na početku teksta, Petroviću je omogućeno da kao svaki drugi 'pošteni' građanin ove države razmjenjuje poslove s izvršnom vlašću hrvatske metropole. Gradonačelnik Bandić ovaj je ugovor potpisao s tvrtkom Cubano, koja je na papiru u vlasništvu Mirjane Petrović, njegove supruge. Bjegunac je tamo bio direktor od 2005. do 2006. godine. Prema klazuli ugovora, tvrtka bi na četiri građevinske čestice graditi četiri zgrade, pa će financirati troškove uređenja građevinskog zemljišta za potrebe gradnje pristupnih prometnica. Plan je da se izgradi odvojak Bukovačke ceste s komunalnom infrastrukturom: javnom rasvjetom, hortikulturnim uređenjem, sustavom za opskrbu pitkom vodom te za odvodnju otpadnih i oborinskih voda. Što se obaveza Grada Zagreba tiče, oni u roku od pet godina moraju nadoknaditi sve troškove gradnje odvojka, kao i troškove rješavanja imovinsko-pravnih odnosa radi formiranja parcele za izgradnju pristupne prometnice.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 27.08.09. 22:31

Gdje je limit bandičevu banditizmu? Možda nam Gospodin pomogne!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika