27.04.2009. / 13:58

Autor: Martina Čizmić

Rehn: Ne radimo pritisak ni na jednu stranu

"Očekujem da će države članice poduprijeti dopunjeni i u cijelosti kompromisni prijedlog", istaknuo je Rehn

Olli RehnOlli RehnSlovenija, Hrvatska i EU su trenutno na ključnoj točki pregovora, istaknuo je u Luksemburgu europski povjerenik za proširenje Olli Rehn.

"U proteklih nekoliko mjeseci pretrčali smo 42 kilometra maratona i sad smo na stadionu. Važno je da u ovoj fazi ne odustajemo, već da očuvamo snagu i dosegnemo cilj", slikovito je opisao trenutno stanje u pregovorima Rehn.

Dodao je kako očekuje da će ministri vanjskih poslova zemalja članica EU poduprijeti njegov najnoviji prijedlog za rješenje graničnog spora između Hrvatske i Slovenije, koji bi omogućio nastavak pristupnih pregovora Hrvatskoj.

"Očekujem da će države članice poduprijeti dopunjeni i u cijelosti kompromisni prijedlog", istaknuo je Rehn te nastavio kako od Slovenije i Hrvatske očekuje da na taj prijedlog što prije daju pozitivan odgovor.

Današnju raspravu o novom Rehnovom prijedlogu u Sloveniji su doživjeli kao stvaranje pristiska na njihovu stranu.

"Komisija ne stvara pritisak na svoje države članice", naglasio je Rehn. Prema njegovim riječima današnja rasprava je samo razmjena mišljenja, a on očekuje da će države članice iskazati potporu za njegov prijedlog.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika