27.04.2009. / 21:07

Autor: Hina

Jeremić: Srbija u Kninu namjerava otvoriti konzulat

Dodao je kako je odlučeno da se srbijanski konzulat u Rijeci zatvori a da se otvori konzulat u Kninu jer je, kako je rekao, važnije da konzulat bude ondje

Vuk JeremićVuk JeremićSrbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u ponedjeljak da Srbija namjerava otvoriti konzulat u Kninu, kako bi se ubrzao povratak Srba izbjeglih iz Hrvatske.

"Kad je riječ o Hrvatskoj, jedna od najvažnijih stvari za Srbiju povratak je izbjeglica, to je, kako imamo priliku čuti, i prioritet vlade Republike Hrvatske i upravo zbog toga Srbija želi otvoriti konzulat u Kninu, kako bi ubrzala povratak izbjeglih", rekao je Jeremić gostujući na televiziji B92.

Dodao je kako je odlučeno da se srbijanski konzulat u Rijeci zatvori a da se otvori konzulat u Kninu jer je, kako je rekao, važnije da konzulat bude ondje.

"Mi već imamo jedan konzulat u Hrvatskoj, u Vukovaru. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati dva kozulata u Hrvatskoj, jedan u Vukovaru i jedan u Kninu", objasnio je Jeremić.

Srbija, kako je rekao, namjerava, u duhu dobrosusjedskih odnosa, u idućem vremenskom razdoblju voditi iznimno aktivnu i angažiranu vanjsku politiku i prema Hrvatskoj i prema Crnoj Gori.

Po njegovim riječima, to su dvije zemlje u kojima Srbija ima ozbiljne interese, prije svega gospodarske i interese zaštite svojih sunarodnjaka.

Vezane vijesti

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izabran je u petak za predsjednika Opće skupštine UN-a pobjedivši protukandidata litvanskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika