28.04.2009. / 08:09

Autor: Martina Čizmić

Meksičke vlasti tri tjedna znale za epidemiju svinjske gripe i šutile?

Vlada federalnog distrikta ponudila je nagradu od 100 tisuća eura istraživačima koji otkriju lijek za 'svinjsku gripu'

Navodno su bolnice prije tri tjedna upozorile na 'svinjsku gripu'Navodno su bolnice prije tri tjedna upozorile na 'svinjsku gripu'Meksički tisak objavio je pismo člana osoblja bolnice u Ciudad de Mexicu u kojem on tvrdi da su već tri tjedna suočeni sa neobinom bolesti, atipičnim virusom gripe. Ukoliko se to pokaže točnim, značilo bi da su meksičke vlasti već tjednima bile upoznate sa širenjem 'svinjske gripe'.

Vlada je navodno bolnici dala preporuku da se smrtni slučajevi ne povezuju s gripom, a prema nekim natpisima antiviralni lijekovi koji se prepisuju u tim slučajevima nisu imali nikakvih utjecaja na smanjenje bolesti.

Iako je cijeli svijet na nogama, većina građana Ciudad de Mexica nije previše zabrinuta za svoje zdravlje. Kako je za Jutranji list ispričao hrvatski fiziča Guy Paić koji već nekoliko godina živi u Ciudad de Mexicu, osjeća se napetost u pojedinim dijelovima grada. Zaštitne maske dijele se u zračnim lukama, a u gradu se prodaju po 4 eura.

Vlada federalnog distrikta ponudila je nagradu od 100 tisuća eura istraživačima koji otkriju lijek za 'svinjsku gripu'.

Vlasti u Meksiku već su zatvorile škole i sveučilišta, otkazuju se sportski susreti, raspušten je meksički parlament, a pregovaraju i sa gospodarstvenicima kako bi zaustavili širenje gripe po tvornicama i radnim mjestima.

Ipak, najnovija izdanja meksičkih novina javljaju da je došlo do smanjenja broja oboljelih u posljednja 24 sata i nagađaju da je najgori dio epidemije prošao.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika