28.04.2009. / 12:54

Autor: Nacionalova redakcija

'Teoretičari zavjere' o svinjskoj gripi: 'Biološko oružje kojeg je stvorila američka vojska'

Internetski portal Wayne Madsen Report (WMR) ide još dalje od ovih tvrdnji. Prema napisima koji su prije nekoliko dana objavljeni na WMR-u, dio novih virusa koji su se pojavljivali u posljednjim godinama, nastao je od genetskog materijala iz - španjolske gripe

Brojne nejasnoće vezane uz svinjsku gripu, virus koji se u posljednjih nekoliko dana iz Meksika proširio na nekoliko kontinenata, a od kojeg sada ozbiljno prijeti pandemija, nadahnule su velik broj nezavisnih 'stručnjaka' i medija da preispitaju podrijetlo i njegov izvor nastajanja. Tako se prije nekoliko dana u Meksiku, državi gdje je do sada umrlo više od 100 žrtava, pojavila i priča o tomu da je dosad nepoznati oblik svinjske gripe H1N1 zapravo napravljen u laboratorijima američke vojske kao efikasno biološko oružje.

Naime, američki Online Journal objavio je prije koji dan priču o dva neimenovana stručnjaka Ujedinjenih naroda i Svjetske zdravstvene organizacije, koji su ispričali dvama medijima iz Meksika i Jakarte da je virus koji se nalazi u zraku zapravo plod višegodišnjeg istraživanja znanstvenika u SAD-u. Ovu priču, poprilično mjerljivu sa holywoodskim scenarijima o teorijama zavjere, za Online Jurnal potvrdio je i 'izvor iz Meksika'.

Prema riječima njihovog izvora, jedan od najuglednijih UN-ovih znanstvenika odmah je nakon pregledavanja virusa zaključio kako postoje određene naznake da se radi o patogenu stvorenom u laboratoriju. Isti UN-ov neimenovani stručnjak sudjelovao je u znanstvenim skupinama koje su tijekom proteklih desetljeća proučavale širenje side te virusa ebole u Africi, a za koje također smatra da su proizvedene kao - biološko oružje.

Prema izvješću američkog Centra za prevenciju i kontrolu oboljenja, H1N1 je mješavina genetskog materijala ljudskog, ptičjeg i svinjskog virusa gripe, a prvi je put zabilježen 13. travnja u Meksiku. Točnije, sadrži virus gripe sjevernoameričke svinje i dijelove euroazijske svinjske gripe, piše Online Journal. U ovom slučaju, radi se o virusu koji u većini slučajeva pogađa ljude u dobi od 25 do 45 godina, kao što je bilo i u slučaju razorne španjolske gripe. Prema procjenama znanstvenika, koji se dakle po prvi puta suočavaju sa ovakvim virusom, za maksimalno efikasni lijek biti će potrebno oko 6 mjeseci.

Rijetki primjeri u kojima ovaj virus sa životinja prijeđe na ljude, zabilježeni su u 20 stoljeću. Tako je 1976. godine u New Yerseyu od svinjske gripe oboljelo dosta ljudi, a zabilježen je jedan smrtni slučaj. Međutim, posebno je zabrinjavajuće što je u trenutačnoj alarmantnoj situaciji ovako velik postotak smrtnih slučajeva uzrokvan novom verzijom H1N1 virusa. Također, znanstvenici još ne mogu dokučiti zašto je toliko velik postotak smrtnosti u samom Meksiku, dok na drugim kontinentima, gdje je prenesen iz te zemlje, to do sada nije slučaj.

Internetski portal Wayne Madsen Report (WMR) ide još dalje od ovih tvrdnji. Prema napisima koji su prije nekoliko dana objavljeni na toj stranici, dio novih virusa koji su se pojavljivali u posljednjim godinama, nastao je od genetskog materijala iz - španjolske gripe.

Ovaj će virus u povijesti čovječanstva ostati zapamćen kao najrazornija pandemija. Tijekom 18 mjeseci, počevši od 1918 godine, od španjolske gripe umrlo je više od 60 milijuna ljudi. WMR piše, a pritom se poziva na svjedočanstvo 'dobro upućenog izvora', kako je američka vojska krajem 20. st pronašla žensko tijelo u Aljaski, gdje je prije bila jedna od brojnih misija koje su tamo osnovane početkom 20. st. U ovom je naselju tijekom pet dana od španjolske gripe preminulo 72 stanovnika. Iz jedne od žrtava izvučen je genetski materijal, piše WMR, što je kasnije poslužilo za stvaranje ptičje gripe.

Vezane vijesti

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Treća osoba umrla od posljedica svinjske gripe, 46-godišnji muškarac, bolovao je od kronične bolesti i bio je cijepljen protiv svinjske gripe prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika