28.04.2009. / 14:46

Autor: Hina

Prvi sumnjivi slučaj: Svinjska gripa došla i do Austrije?

Prve pretrage nisu omogućile da se potvrdi slučaj svinjske gripe, ali nema ni dokaza, tvrde liječnici, da nije posrijedi ta bolest, dodaju na tv postaji

foto: Reutersfoto: ReutersPrvi sumnjiv slučaj svinjske gripe zabilježen je u utorak u Austriji u 28-godišnje žene koja je doputovala s odmora u Meksiku, objavila je austrijska tv postaja ORF.

"Prvi sumnjiv slučaj svinjske gripe zabilježen je u Steyru", u Gornjoj Austriji, objavila je televizija izvijestivši da se žena sa simptomima svinjske gripe trenutačno liječi u bolnici s karantenom u tome gradu.

Prve pretrage nisu omogućile da se potvrdi slučaj svinjske gripe, ali nema ni dokaza, tvrde liječnici, da nije posrijedi ta bolest, dodaju na tv postaji.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva nije mogao potvrditi pojavu sumnjivog slučaja u Austriji.

Sljedećih bi se sati trebalo obaviti još pretraga u Epidemiološkom institutu na Bečkom sveučilištu kako bi se utvrdilo je li riječ o svinjskoj ili običnoj gripi.

Vezane vijesti

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Treća osoba umrla od posljedica svinjske gripe, 46-godišnji muškarac, bolovao je od kronične bolesti i bio je cijepljen protiv svinjske gripe prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika