29.04.2009. / 17:34

Autor: Hina

Raul Castro: Nije na Kubi da načini prvi korak prema Washingtonu

"Nije na Kubi da načini prvi korak", rekao je, podsjetivši da je Kuba još pod američkim gospodarskim embargom

Raul CastroRaul CastroKubanski predsjednik Raul Castro rekao je u govoru u Havani da SAD, kad je riječ o poboljšanju američko-kubanskih veza, treba načiniti prvi korak i da Kuba neće razgovarati s Washingtonom o kubanskom političkom sustavu.

"Više puta smo rekli da smo voljni o svemu ravnopravno razgovarati s američkom vladom, ali nećemo pregovarati o suverenitetu, o našem političkom i društvenom sustavu, ni o pravu na samoodređenje i o našim nutarnjim pitanjima", rekao je Raul Castro, Fidelov brat i nasljednik, na sjednici ministara nesvrstanih zemalja.

"Nije na Kubi da načini prvi korak", rekao je, podsjetivši da je Kuba još pod američkim gospodarskim embargom.

Izjava kubanskog predsjednika podudara se s prošlotjednim komentarom Fidela Castra koji je rekao da je predsjednik Barack Obama pogrješno shvatio Raulovu ponudu o "dijalogu o svim pitanjima", pa i o ljudskim pravima, primijetivši da je ovaj zapravo htio potvrditi spremnost za razmjenu zatočenika s Washingtonom.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika