30.04.2009. / 16:58

Autor: Martina Čizmić

Pahor: Nećemo popustiti pod pritiskom

"Moramo biti potpuno sigurni u svoju odluku", naglasio je Pahor i dodao kako nikakv pritisak izvana neće utjecati na Sloveniju

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor najavio je, na konferenciji za novinare, da će Slovenija svoja stajališta o komprimisnom prijedlogu europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, dostaviti u tjednu nakon 10. svibnja.

"Pravni stručnjaci, slovenski i strani, će do srijede pripremiti konačan prijedlog stajališta", najavio je Pahor i dodao kako će sa tim prijedlogom upoznati i predsjednike svih parlamentarnih stranaka, a prihvatiti će ga i slovenska vlada.

On računa da će se o prijedlogu krajem sljedećeg tjedna raspravljati i na Vanjskopolitičkom odboru slovenskog parlamenta.

"Onaj tjedan poslije ćemo svoja stajališta predstaviti i povjereniku Rehnu te ga i službeno poslati u Bruxelles", pojasnio je Pahor.

Istakuo je kako će Slovenija uzeti svo potrebno vrijeme kako bi donijela ispravnu odluku.

"Moramo biti potpuno sigurni u svoju odluku", naglasio je Pahor i dodao kako nikakv pritisak izvana neće utjecati na Sloveniju.

Ponovio je da se slovenska vlada nakon 18 godina odlučila prihvatiti rješavanja graničnog pitanja, te ga zasigurno neće ponovno spremiti u ladicu i zaboraviti na njega.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika