30.04.2009. / 19:18

Autor: Katarina Zorić

Zagreb: Dječak koji se vratio iz Njemačke ipak nema svinjsku gripu

Ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Darko Milinović potvrdio je kako je dječak zaprimljen u bolnicu, no isto tako i da je nakon ispitivanja odbačena svaka mogućnost da se radi o novoj varijanti virusa H1N1.

U Hrvatskoj još nije zabilježen niti jedan slučaj svinjske gripeU Hrvatskoj još nije zabilježen niti jedan slučaj svinjske gripeTijekom današnjeg dana u Zagrebu se pojavio slučaj u kojemu se posumnjalo na svinjsku gripu, ali srećom, sumnje se nisu pokazale opravdane. Riječ je o dječaku osnovnoškolskog uzrasta koji je nedavno boravio u Njemačkoj. Dječaka su roditelji odveli u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' zbog visoke temperature i drugih simptoma.

Laboratorijske pretrage pokazale su da je dječakov nalaz na svinjsku gripu negativan. Ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Darko Milinović potvrdio je kako je dječak zaprimljen u bolnicu, no isto tako i da je nakon ispitivanja odbačena svaka mogućnost da se radi o novoj varijanti virusa H1N1.

„Ne treba širiti paniku. U Hrvatskoj još uvijek nije zabilježen niti jedan slučaj svinjske gripe. Svi oni koji imaju temparaturu, a nisu bili van zemlje, nemaju razloga za brigu“, rekao je Milinović.

Stožer za praćenje pojavnosti "svinjske gripe" Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi izvijestio je danas da redovito prati pojavu te bolesti u svijetu. Stožer je i dalje u 24-satnom kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti, te će o daljnjim aktivnostima redovito izvještavati hrvatsku javnost.

Vezane vijesti

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Treća osoba umrla od posljedica svinjske gripe, 46-godišnji muškarac, bolovao je od kronične bolesti i bio je cijepljen protiv svinjske gripe prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika