03.05.2009. / 10:11

Autor: Hina

Institut Pasteura će od ponedjeljka primjenjivati novi postupak otkrivanja virusa H1N1

"Zasada imamo privremenu inačicu, a potpuno operativnu imat ćemo od ponedjeljka", izjavila je u subotu virologinja Sylvie van der Werf iz te pariške ustanove

Virus svinjske gripeVirus svinjske gripeFrancuski Pasteurov institut od ponedjeljka će početi primjenjivati novu dijagnostičku tehnologiju koja će omogućiti da se za par sati otkrije novi virus gripe A (H1N1).

"Zasada imamo privremenu inačicu, a potpuno operativnu imat ćemo od ponedjeljka", izjavila je u subotu virologinja Sylvie van der Werf iz te pariške ustanove.

Dijagnostička pretraga koja se temelji na postupku genskog umnažanja ili PCR (polymerase chain reaction) postupku, treba omogućiti da se za desetak sati dobije pouzdan rezultat pretraga.

Pasteurov institut će od ponedjeljka početi primjenjivati postupak koji će nam omogućiti da "kažemo je li riječ o virusu A (H1N1) ili ne". Postupak PCR koji se već primjenjivao, primjerice za otkrivanje sezonske gripe, omogućuje da se veoma točno utvrde genetske značajke virusa.

Vezane vijesti

WHO: Cjepivo protiv H1N1 izaziva narkolepsiju?

WHO: Cjepivo protiv H1N1 izaziva narkolepsiju?

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučila je u utorak temeljitiju istragu mogućeg utjecaja cjepiva Pandemrix proizvođača GlaxoSmithKline i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika