03.05.2009. / 19:35

Autor: Hina

Pahor u Stockolmu i Helsinkiju vjerojatno i o pregovorima s Hrvatskom

Pahor će u utorak svoju mini-skandinavsku turneju završiti posjetom Finskoj, gdje će razgovarati s premijerom Mattijem Vahannenom

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor boravit će u ponedjeljak u službenom posjetu Švedskoj koja od 1. srpnja preuzima šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom. Pahor će s predsjednikom švedske vlade Fredrikom Reinfeldtom među ostalim razmijeniti stajališta o prioritetima švedskog predsjedništva, te o mjerama protiv financijske krize, objavio je u nedjelju u najavi posjeta Pahorov ured.

Pahor će u utorak svoju mini-skandinavsku turneju završiti posjetom Finskoj, gdje će razgovarati s premijerom Mattijem Vahannenom.

Kako s tim u vezi navodi Slovenska tiskovna agencija STA, s obzirom na ulogu Švedske kao predsjedavajuće EU-a u drugoj polovici ove godine te da europski povjerenik za proširenje Olli Rehn dolazi iz Finske, nije isključeno da će Pahor razgovore u Stoskholmu i Helsinkiju iskoristiti za pojašnjavanje slovenskog stajališta prema zastoju Hrvatske u pristupnim pregovorima koje Slovenije već više mjeseci blokira zbog graničnog spora.

U srijedu se Pahor na drugom sastanku takve vrste susreće s predstavnicima svih slovenskih parlamentarrnih stranaka, kako bi zauzeli poziciju oko najnovijeg Rehnova prijedloga za rješavanje graničnog spora i deblokadu hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om.

Slovenija je službeni odgovor sa svojim primjedbama najavila za tjedan nakon 10. svibnja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika