07.05.2009. / 22:19

Autor: Dean Sinovčić

Bivša glasnogovornica tuži Michaela Jacksona za 44 milijuna dolara

Raymone Bain, bivša glasnogovornica Michaela Jacksona, a kasnije i direktorica njegove kompanije, tvrdi da je pjevač nije plaćao, a tužbu je podigla i Ola Ray, djevojka iz videospota za pjesmu "Thriller"

Raymone Bain bila je uz Michaela Jacksona u najtežim trenucima njegove karijereRaymone Bain bila je uz Michaela Jacksona u najtežim trenucima njegove karijereMichael Jackson se priprema za 50 koncerata u Londonu, prvi će biti održan 8. srpnja, ali usred priprema šokirale su ga dvije tužbe podignute protiv njega. Prvu je podnijela Raymone Bain, njegova bivša šefica za odnose s javnošću koja je jedno vrijeme bila i njegova poslovna menadžerica, koja tvrdi kako Jackson nije ispunio ugovorne osobe koje je imao spram nje te traži odštetu od 44 milijuna dolara. Raymone Baine je bila uz Jacksona u vrijeme kada je ovaj bio optužen da je seksualno iskorištavao djecu a sada kaže kako Jacksona izuzetno cijeni te žali što je primorana podignuti tužbu protiv njega. „Nažalost, gospodin Jackson odlučio je ne ispuniti ugovorne obaveze usprkos mojim višekratnim pokušajima da mirno riješimo taj problem. Iskreno sam ražočarana time što je gospodin Jacskon odlučio ne ispuniti te obveze", navela je Raymone Bain koja je tužbu protiv pjevača podigla u Washingtonu.
Nakon što je Raymone Bain imala ulogu pjevačeve glasnogovornice tijekom suđenja za seksualno iskorištavanje djece 2005. godine, ona je 2006. godine postala direktor kompanije nazvane Michael Jackson te je brinula o njegovom poslovanju. U tužbi je navela kako je njegova glasnogovornica postala 2003. godine, a da je od 2006. vodila brigu o svakom aspektu njegovog života, od uređenja kuće, organizacije putovanja pa do dogovaranja sastanaka sa glazbenim producentima u vrijeme kada je pokušavao oživiti svoju glazbenu karijeru. Prema spomenutom ugovoru, Jackson joj je bio dužan platiti deset posto od svih poslova koje je ona dogovorila. Ola Ray tvrdi da joj nisu isplaćivane tantijeme za pojavljivanje u videospotu za pjesmu "Thriller"Ola Ray tvrdi da joj nisu isplaćivane tantijeme za pojavljivanje u videospotu za pjesmu "Thriller"
Druga osoba koja tuži Michaela Jacskona je Ola Ray koja je glumila njegovu djevojku u čuvenom videospotu za pjesmu „Thriller". Ona je podignula tužbu tvrdeći da nije dobivala novac s obzirom na činjenicu da se radilo o videospotu koji se tijekom slijedećih 25 godina prikazivao diljem svijeta. Ola Ray danas ima 48 godina i traži svoj postotak od autorskih prava na videospot.
I Raymone Bain i Ola Ray samo su dio brojnih bivših suradnika koji ga danas tuže. Većina tužni riješena su vansudskim nagodbama a zanimljivo je da je spomenuti videospot režirao poznati filmski redatelj John Landis, najpoznatiji po filmu „Braća Blues" i koji je početkom godine također tužio Jacksona iz istih razloga kao i Ola Ray.

Vezane vijesti

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson nastojao je da mu djeca nose maske kako bi zajamčio njihovu anonimnost i omogućio im normalno djetinjstvo, suprotno onome koje je sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika