08.05.2009. / 14:25

Autor: Martina Čizmić

Rješenje za sve probleme: Jelinčič predložio održavanje mirovne konferencije o bivšoj Jugoslaviji

Prema njegovom prijedlogu, konferencija bi obuhvatila Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru, odnosno države koje su bile upletene u oružane sukobe

Zmago JelinčičZmago JelinčičPredsjednik Slovenske narodne stranke, Zmago Jelinčič, poslao je predsjedniku europskog parlamenta Luisu Maria de Puigu pismo u kojem predlaže održavanje mirovne konferencije o bivšoj Jugoslaviji.

"Mirovna je konfencija, s obzirom na specifičnost prostora najvjerojatnije jedina mogućnost, da na tom području zavlada mir", zapisao je Jelinčič u svom pismu.

Prema njegovom prijedlogu, konferencija bi obuhvatila Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru, odnosno države koje su bile upletene u oružane sukobe.

To bi značilo da se ne bi raspravljalo o Makedoniji te o Kosovu, za koje Jelinčič smatra da je unutarnji problem Srbije. Dodaje i da je granično pitanje šire od spora između Hrvatske i Slovenije i tiče se i granice između Hrvatske i Srbije, Hrvatske i BiH te Hrvatske i Crne Gore.

Jelinčič predlaže da konferenciju organiziraju organi Vijeća Europe, a ne isključuje i mogućnost sudjelovanja UN-a ili velikih svjetskih sila poput Kine, SAD-a i Rusije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika