10.05.2009. / 11:15

Autor: Katarina Zorić

Ranjeni policajac: Unatoč tragediji, nastavit ću i dalje raditi kao policajac

Potjera za Dužnovićem trebao je biti njegov prvi praktični slučaj uhićivanja razbojnika koji je nažalost završio pogibijom njegova kolege. "Znam da je Ivan mrtav. Bili smo dobri prijatelji", rekao je Novoselec

Kristijan Novoselec; Foto: Večernji listKristijan Novoselec; Foto: Večernji listRanjeni policijski pripravnik Kristijan Novoselec (21) koji je je stradao tijekom pucnjave u Sesvetama, jučer je izišao iz bolnice gdje je proveo pet dana. "Taj hladnokrvni pogled neću nikad zaboraviti. Pogledao nas je i mirno zapucao", ispričao je Novoselec Večernjem listu kako je izgledao trenutak kada je Kazimir Dužnović, pljačkaš banke u Sesvetama koji je ubio policajca Ivana Grbavca (24), a četvoricu mu kolega ranio, sasuo rafalnu paljbu po policajcima koji su ga trebali uhititi.

U vrijeme krvavog obračuna mladi je policajac sjedio na stražnjem sjedalu automobila. Za upravljačem je bio teško ranjeni Jadranko Certin (33), a na suvozačkom mjestu Milovan Dakić (50).Dužnović je Kristijana Novoselca ranio u glavu, no mladić je imao sreću što se uspio baciti na sjedalo. Metak mu je zbog toga samo okrznuo glavu.

"Dolazili smo s očevida na prometnoj nesreći. Vidjeli smo pred bankom ranjenog kolegu i nastavili smo potragu za počiniteljem. Ljudi su nam pokazivali put kojim je bježao", objasnio je Novoselec.

Ispričao je da nisu točno znali kako izgleda Dužnović, već samo da je odjeven u bijelu trenirku. Ubrzo su vidjeli sumnjivu osobu kako ulazi u jednu od garaža u naselju. "Nismo ništa uspjeli napraviti, a on je već s vozačeve strane sasuo rafal po nama", prisjetio se mladi policijski vježbenik.

Potjera za Dužnovićem trebao je biti njegov prvi praktični slučaj uhićivanja razbojnika koji je nažalost završio pogibijom njegova kolege. "Znam da je Ivan mrtav. Bili smo dobri prijatelji", rekao je Novoselec.

Mladić ne razmišlja o odustajanju od policijskog poziva iako je doživio “vatreno krštenje”. U policijsku postaju u Sesvetama mladić se kani ubrzo vratiti. "Malo me boli glava, ali psihički ću ja biti dobro. Znam što se sve dogodilo i neće me to pokolebati da nastavim dalje raditi", istkanuo je Novoselec.

Vezane vijesti

Sutra presuda za krvavu pljačku banke u Sesvetama i ubojstvo policajca

Sutra presuda za krvavu pljačku banke u Sesvetama i ubojstvo policajca

Godinu dana nakon krvave pljačke Reiffeisen banke u Sesvetama, u kojoj je ubijen mladi policajac Ivan Grbavac i ranjena četvorica njegovih kolega, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika