12.05.2009. / 15:28

Autor: Hina

'Sporazum o nuklearnom naoružanju Rusije i SAD-a sve izgledniji'

Ruski i američki predsjednici Dmitrij Medvedev i Barack Obama najavili su početkom travnja u Londonu kako žele početi pregovore radi potencijalno vrlo važnog smanjivanja njihova arsenala

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej LavrovRuski ministar vanjskih poslova Sergej LavrovRuski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je u utorak da Moskva i Washington imaju "dobre izglede" da se sporazume o smanjenju nuklearnog arsenala nadomještajući ugovor START koji ističe krajem godine.

"Dobri su izgledi za približavanje naših stavova i zaključivanje sporazuma namijenjene nastavku strateškog nadzora oružja, koji će odgovarati interesima neširenja" oružja u svijetu, kazao je Lavrov.

Izjavu je dao na povratnom letu iz SAD-a gdje se susreo s američkom kolegicom Hillary Clinton radi pregovora o Ugovoru o smanjenu strateškog naoružanja.

Ruski i američki predsjednici Dmitrij Medvedev i Barack Obama najavili su početkom travnja u Londonu kako žele početi pregovore radi potencijalno vrlo važnog smanjivanja njihova arsenala.

Prva sesija rusko-američkih pregovora radi nadomještanja ugovora START održat će se u Moskvi od 18. do 20. svibnja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika